0850 255 1 475
Müşteri Destek Hattı
0541 712 02 04
WHATSAPP & GSM
0216 706 36 46
MARMARA BÖLGESİ
İletişim

Prosprey Pacifix Tüp Köpük İzolalasyonu

Sprey Poliüretan Tüp Köpük Uygulama Alanları Nelerdir?

Pek çok özelliğe sahip olan poliüretan köpüğün uygulama alanları da oldukça geniştir. Sprey poliüretan tüp köpük uygulama alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Garaj, araç kasası ve araç römorkları, yat, tekne ve benzeri deniz araçlarında
  • Dış cephe, çatı, tavan arası, zemin, iç duvarlar, bodrum, tavan ve kilerlerde
  • Binaların yapısal alanları, bozuk yüzeyler, balkon, kapı, pencere eğimleri, boru ve kanallar

Sprey poliüretan köpük uygulama alanlarının yukarıdaki gibi sıralanabilmesi olanaklıdır. Köpük formuna sahip olduğu için hızlı ve kolay bir şekilde her türlü yüzeylere uygulanabilmektedir. Uygulama sonrasında hızlı bir şekilde normal boyutunun yaklaşık 40 katı kadar genişlemekte olup bu sayede uygulama alanında herhangi bir boşluk kalmasını önlemekte, bu sayede ısı ve ses yalıtımının profesyonel bir seviyeye ulaşmasını mümkün kılmaktadır.

Prosprey Pacifix Tüp Köpük ile perde yalıtımı
Prosprey Pacifix Tüp Köpük ile perde yalıtımı

Sprey Poliüretan Köpük Tüp Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Sprey poliüretan köpük, uygulama sonrasında sert bir yapıya bürünmesi ve uygulama alanında boşluk kalmasını engellemesi nedeniyle pek çok alanda tercih edilmektedir. Sahip olduğu form sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde kullanılabilmekte olup bu bağlamda son dönemlerde tercih sebebi olmaktadır. Birçok insan, sprey poliüretan tüp köpük uygulaması nasıl gerçekleştirilir sorusunu sormakta, bu konuda detaylı bir araştırma yapmaktadır.

Sprey poliüretan köpük bağlamında pek çok husus ön plana çıksa da bu anlamda karşımıza çıkan ilk adım, uygulama alanının belirlenmesidir. Uygulama yapılacak alanın belirlenmesi sonrasında uygulama tabancasının ucuna, uygun aparat takılmaktadır. Aparat ile tabanca arasında boşluk kalmamasına özen gösterilmelidir. Herhangi bir boşluk kalması durumunda, köpük tabancadan sızabilmektedir.

Sprey poliüretan köpük tenekesi, uygulama öncesinde minimum 20 kere sallanarak içerisindeki malzemenin homojen bir şekilde karışması olanaklı hale gelmektedir. Ardından tenekenin üst kısmında yer alan alana, uygulama tabancası çevrilerek takılır. Tabancanın arkasında yer alan vida, istenilen ölçüde çevrilebilmektedir. Vidanın alacağı konum, uygulamanın şiddetini belirleyecektir. Genellikle vidanın sonuna kadar çevrilmesi tavsiye edilmektedir.

Sprey poliüretan Tüp köpük uygulaması nasıl gerçekleştirilir sorusu bağlamında bir diğer adım, köpük sıkımının gerçekleştirilmesidir. Genellikle uygulama alanından 40-45 cm uzaktan, sıkım gerçekleştirilmektedir. Uygulama alanına belirlenenden fazla yaklaşılması, kalınlığın fazla olmasına neden olmaktadır. Aynı şekilde fazla uzaklık, tabakanın oldukça ince olması ile sonuçlanmaktadır. Bu bağlamda ideal olanı, bir katta en fazla 1,5 cm kalınlığa ulaşmaktadır. Bu nedenle uygulama sırasında, alana olan uzaklık titiz bir şekilde belirlenmelidir.

Pacifix Tüp Köpük
Pacifix Tüp Köpük

Sprey Poliüretan Tüp Köpük Faydaları

Sprey poliüretan köpüğün sahip olduğu faydalar, ürünün bilhassa son dönemlerde oldukça fazla kullanılmasına neden olmaktadır. Sprey poliüretan köpük faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Mükemmel derecede ısı ve ses yalıtımı yapmaktadır.
  • Kürleşmesinin ardından aseton, tiner vb. maddelere karşı dayanıklı bir yapıya bürünmektedir.
  • Su yalıtımı konusunda başarılıdır.
  • Sprey formundan ötürü kullanımı oldukça basittir.
  • Yapışkan özelliği sayesinde alana güçlü bir şekilde yapışmaktadır.
  • Kullanımı sonrasında hacminin yaklaşık olarak 40 katı kadar genleşmekte olup bu sayede alanda herhangi bir şekilde boşluk kalmasını önlemektedir.

Sahip olduğu faydalardan ötürü pek çok alanda sprey poliüretan köpüğün gücünden yararlanılmaktadır.

Prosprey Pacifix Tüp Köpük
Prosprey Pacifix Tüp Köpük

Isı ve Ses Yalıtımında Alternatif Uygulamalar Nelerdir?

Isı ve ses yalıtımı konusunda son dönemlerde çoğunlukla sprey poliüretan köpükten yararlanılsa da yalıtımı sağlayan geleneksel yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birkaçı XPS ve EPS olarak bilinen materyallerdir. Mantolama işlemleri sırasında yapıştırıcı köpük ya da yapıştırıcı harç ile birlikte uygulanmakta olup ardından dübel yardımı ile sabitlenmektedir. Malzeme esasında hafif olsa da yapıştırma esnasında kullanılan harç, yapıya ayrıca bir yük binmesine neden olmaktadır. Bu durum, çeşitli sorunları beraberinde getirmektedir.

Isı ve ses yalıtımında kullanılan bir diğer malzeme taş yünüdür. Panel halinde bulunan bu malzeme, istenildiği zaman bükülebilme özelliğine sahiptir. Genellikle yapılar içerisinde bölme duvarlar arasında kullanılmakta olan bu malzemenin eldiven yardımı ile uygulanması gerekmektedir.

Yalıtım konusunda ön plana çıkan alternatiflerden bir diğeri de cam yünüdür ve genellikle taş yünü ile karıştırılmaktadır. Kilim vb. alanlara serilen cam yünü rulo halindedir. Genellikle çatı şiltesi olarak kullanılan malzeme, harç aracılığı ile yapıştırılmakta olup sabitleme elemanları ile yüzeylere sabitlenmektedir.

Isı ve ses yalıtımında alternatif uygulamalar nelerdir sorusu kapsamında karşımıza çıkan bir diğer malzeme de 2 komponentli sprey poliüretan köpük olarak bilinmektedir. Isı ve ses yalıtım malzemeleri arasında ısı ve ses yalıtımını en yüksek derecede sağlayan bu malzemenin kullanımı zordur. Bu bağlamda alanında uzman kişiler tarafından ve çeşitli makinelerle uygulama yapılmaktadır. Uygulama öncesinde uzman personeller alana gelmekte ve alanın ölçümlerini titiz bir şekilde yapmaktadır. Ardından yüzey temizlemesi gerçekleştirilmekte olup daha sonra özel makineler aracılığı ile köpük uygulaması gerçekleştirilmektedir. Tüp tipi 2 komponentli sprey poliüretan köpük ise herkes tarafından kolay bir şekilde kullanılabilen bir yalıtım malzemesidir.

Sprey Poliüretan Tüp Köpük, Hangi İsimlerle Bilinmektedir?

Sprey poliüretan köpük, Türkiye’de pek çok isimle bilinmektedir. Bu isimlendirmelerden bazıları; ısı yalıtım köpüğü, sprey poliüretan köpük, izolasyon köpüğü, 2 komponentli sprey köpük şeklinde sıralanabilmektedir. İsimlendirmeler farklı olsa da malzemelerin niteliği aynıdır.

Bunun yanı sıra dünyada da farklı şekillerde isimlendirilmektedir. Insulation foam, Spray PU Foam, Heat and Acoustic Spray Insulation vb. şekilde adlandırılmaktadır.  

En Hızlı Isı Yalıtımı Sağlanabilmesi için Hangi Yöntem Kullanılır?

Sprey poliüretan köpük; mükemmel derecede ısı ve ses yalıtımı sağlaması, kullanım kolaylığına sahip olması vb. özelliklerinden ötürü en hızlı ısı ve ses yalıtımı konusunda ön plana çıkmaktadır.

Isı Yalıtımının Uygun Maliyetle Gerçekleştirilmesi için Kullanılabilecek Yöntem Nedir?

Alternatif ısı yalıtım malzemeleri, ek ürünlere ihtiyaç duyulmasından ötürü oldukça maliyetli malzemelerdir. Bilindiği üzere alternatif ısı yalıtım malzemeleri; yapıştırma, sabitleme vb. ek malzemelere ihtiyaç duymakta olup bu malzemelerin kullanım kolaylığı bulunmamaktadır. Bu bağlamda ekonomik ısı yalıtım malzemesi olarak sprey poliüretan köpük olarak karşımıza çıkmaktadır.

Poliüretan Tüp Köpük Ne Demektir?

Tek kompenentli bir yapıya sahip olan, havadaki nem ile kürleşebilen, kürleşme sonrasında genleşerek uygulama alanının tamamını kapsayan bir yalıtım malzemesi olarak bilinen poliüretan köpük, pek çok avantajı bünyesinde barındırmaktadır. Sert montaj, derz dolgu ve yalıtım malzemesi olarak kullanılan poliüretan köpük, pek çok alanda kullanılabilmektedir.

Poliüretan Tüp Köpüklerin Uygulama Alanları Nelerdir?

Poliüretan tüp köpük uygulama alanları oldukça fazladır. Malzemenin kullanım kolaylığına sahip olması, uygulama sonrasında genleşerek alanın tamamını kaplayarak alanda boşluk bırakmaması vb. nedenlerden dolayı oldukça fazla kullanılmaktadır.

Poliüretan köpük uygulama alanlarının genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralanması olanaklıdır:

  • Kapı ve pencere montajı
  • Sıcak ve soğuk su borularının tesisatı
  • Elektrik tesisatları
  • Çatı kiremitlerinin yapıştırılması
  • Teraslarda su sızıntısının önlenmesi
  • Binaların perde betonları
  • Dış cephe yalıtım malzemesi arasında kalan boşlukların doldurulması
  • Yalıtım malzemelerinin yapıştırılması
  • Kuru gıda depolarında boşluk doldurma ve yapıştırma
  • Soğuk hava depoları ve buzhaneler
  • Endüstriyel çatı yalıtımları

Yukarıdaki alanlarda tercih edilen poliüretan köpük, oldukça sağlam bir montaj ve yalıtım malzemesi olarak tercih edilmektedir.

Ahşap Kapı Montajı Nasıl Yapılır uygulama videosu için tıklayınız.

Prosprey Pacifix Tüp
Prosprey Pacifix Tüp

Poliüretan Tüp Köpük Nasıl Uygulanır?

Poliüretan tüp köpük uygulaması oldukça kolaydır. Bu nedenle pek çok insan, bilhassa yalıtım amaçlı poliüretan köpük uygulamasını tercih etmektedir. Poliüretan köpük tenekesine, tabanca ya da pipet vidalama sureti ile takılmaktadır. Teneke, 20 saniye olacak şekilde çalkalanarak teneke içerisindeki malzemenin homojen bir şekilde dağılması olanaklı hale getirilir. Teneke baş aşağı tutularak pipet ya da tabanca, tetiğe baskı uygulayarak malzemenin sert bir şekilde çıkışı sağlanmaktadır. Malzeme, dik yüzeylerde daima aşağıdan yukarıya olacak şekilde uygulanmaktadır. Uygulama esnasında, teneke ve ortam sıcaklığının, ürün üzerinde yer alan TDS aralığında bulunması gerekmektedir.

Poliüretan Tüp Köpük Türleri Nelerdir?

Poliüretan köpükler, genel olarak uygulama tipi ve amacına göre iki farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda bu türler genel olarak şu şekilde sıralanabilmektedir:

Uygulama Tipine Göre Poliüretan Köpükler

Uygulama tipine göre poliüretan köpükler iki farklı türe ayrılmaktadır. Bu türleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tabancalı (Profesyonel) Köpükler: Profesyoneller tarafından kullanılan tabancalı köpük, özel tabancalar ile uygulanmaktadır. Genleşme oranı düşük olduğundan dar alanlarda başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir.
  • Pipetli Köpükler: Pipetli köpükler, pek çok insan tarafından tercih edilmektedir. Bu tür köpüklerin kullanım kolaylığı bulunmakta olup bu durum, pek çok alanda pipetli köpüklerin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Püpetli köpükler, teneke yanında bulunan pipet ile uygulanmaktadır. Genleşme oranı yüksek olduğundan dolayı, geniş alanlar pipetli köpükler ile doldurulabilmektedir.

Kullanım Amacına Göre Poliüretan Köpükler

Kullanım amacına göre poliüretan köpükler, “Boşluk Doldurma Köpükleri” alt başlığına sahiptir. “Boşluk Doldurma Köpükleri” oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir. Genleşme oranı çok düşük ve polimeri de yüksek olduğundan yapıştırıcılık özelliği oldukça yüksektir. Bu malzemeler ile birlikte; gaz beton, mermer ve tuğla gibi ürünler yapıştırılabilmektedir.

Poliüretan Tüp Köpük ile Ses Yalıtımı

Poliüretan Tüp köpük ile ses yalıtımı başarılı bir şekilde sağlanmaktadır. Uygulama sonrasında alanda boşluk kalmasını engellediği için malzemeler arasında ses geçirgenliğinin azalmasını sağlamakta olup bu durum, ses yalıtımının profesyonel bir şekilde sağlanmasını olanaklı hale getirmektedir.

Poliüretan Tüp Köpük ile Isı Yalıtımı

Poliüretan köpük ile ısı yalıtımı, oldukça profesyonel bir şekilde sağlanmaktadır. Uygulama sonrasında köpük, kendi hacminin 40 katına kadar genleşebilmekte, bu durum uygulama alanında herhangi bir boşluk kalmasını önlemektedir. Bunun yanı sıra poliüretan köpükler, termal köprüleri engellemekte, bu ise ısı yalıtımının başarılı bir şekilde sağlanmasını olanaklı hale getirmektedir.

Poliüretan Tüp Köpük ile Su Yalıtımı

Poliüretan köpük ile su yalıtımı, malzemesinin sahip olduğu özelliklerden ötürü başarılı bir şekilde sağlanmaktadır. Başarılı bir şekilde uygulanan poliüretan köpük, herhangi bir şekilde sudan etkilenmemektedir. Süs havuzları, dış mekân uygulamaları, dekoratif taşların birbirine tutturulması vb. gibi alanlarda poliüretan köpük kullanılmaktadır.

Poliüretan Köpük ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Poliüretan köpük, birçok insan tarafından kullanılan malzemelerden bir tanesi olduğu için konu ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Bu sorular, malzemenin tam olarak anlaşılabilmesi için cevaplandırılmak durumundadır.

Poliüretan Tüp Köpük Ne Kadar Süre Dayanmaktadır?

Yoğun bir şekilde ultraviyole ışınlara maruz kalmadığı takdirde poliüretan köpük, oldukça dayanıklı bir görüntüye sahip olmaktadır. Yoğun ultraviyole ışınlar, malzemenin oldukça fazla hasar görmesine neden olmaktadır. Köpüğün kuruması sonrasında boyanması, zarar görmesini engelleyecektir.

Rijit Sprey Köpük Uygulamasının Yapıldığı Alanlarda Rutubet, Nem, Islaklık ve Terleme Olur mu?

Binaların çatısına uygulanan rijit sprey köpük, muazzam bir ısı yalıtımı sağlamaktadır. Bu bağlamda üst katta yaşayan bir insan, farklı ısı köprüleri bulunmadığı sürece nem, rutubet, terleme vb. sorunlarla karşılaşmayacaktır.

Poliüretan Tüp Köpüğün Yanma İhtimali Var mı?

ProSprey  B1, B2 Köpükler, 217 dakika kadar yangına karşı direnç göstermektedir. Bunun yanı sıra Alman standartı DIN 4102’ye göre B1 ve B2 derecesinde, belirli bir dönem yangına direnç gösterme konusunda başarı göstermektedir.

Poliüretan Tüp Köpük Hangi Yöntemlerle Temizlenir?

Köpük temizleyici ürünler, poliüretan köpüklerin profesyonel bir şekilde temizlenmesini olanaklı hale getirmektedir. Köpük uygulama sırasında, köpüğün kuruması öncesinde, köpük temizleyiciler ile birlikte temizleme işlemi uygulanabilmektedir. Kürleşen köpük yalnızca maket bıçakları ile temizlenebilmektedir.

About the author

E-KATALOG

Bizi daha yakından tanıyarak yaptığımız işe ne kadar hakim olduğumuzu daha iyi görebilirsiniz.

ONLİNE KATALOG.PDF

Firmamız SPPD üyesidir.